Pasen: Rocky Road

20170406_125244

Al een tijdje staat de Rocky Road op mijn verlanglijstje om te bakken. Ik heb het perfecte recept uitgevonden, dus tijd om die met jullie te delen. Rocky Road is een zoete Engelse lekkernij van chocolade, mashmallows en biscuitjes. Verder kan je er alles bij doen wat je maar lekker vind!

Handig voor Pasen: snel gemaakt en eens wat anders dan de standaard chocolade eitjes om te serveren. Je kan er de speciale M&M’s van de Paas editie erin doen of chocolade eitjes in stukjes gehakt. Maar óók handig recept om na Pasen te maken:  je kan de overgebleven chocolade eitjes op maken. Geen chocolade reep meer nodig, je smelt gewoon de chocolade eitjes au bain marie!

INGREDIËNTEN:
Brownie bakvorm of bakvorm van ca 22 cm.

– 400 gram melk chocolade
– 100 gram golden syrup (of stroop)
– 125 gram roomboter
– 100 gram mini marshmallows
– 150 gram Verkade Digestives (biscuitjes)
– 1 zak M&M naar keuze
– 250 gram witte chocolade

BEREIDINGSWIJZE:
Leg een bakpapiertje in de bakvorm die je gaat gebruiken. Zorg dat de zijkanten ook bedekt zijn met bakpapier.

Doe in een hittebestendige kom de melk chocolade, stroop en roomboter. Smelt dit samen au bain marie, tot een romige massa.

Als het allemaal gesmolten is voeg je de marshmallows, bijna alle M&M’s (houdt 2 handjes over ongeveer) en in stukjes gehakte verkade Digistives toe aan het mengsel. Meng dit met een spatel goed door elkaar. Giet het dan in de bakvorm. Met een lepel verspreid je alles.

Smelt de witte chocolade au bain marie. Als het gesmolten is, giet je het over het ander mengsel wat al in de bakvorm zit. Zorg ervoor dat de witte chocoalde goed verspreid zit. Zodat je echt een laag witte chocolade overal op krijg. De M&M’s die je apart hebt gehouden, hak je wat fijner. Dit strooi je over de witte chocolade.

Zet het baksel zo’n 2 uurtjes in de koelkast om hard te worden.

Tip: om het in stukjes te snijden, is het verstandig om de rocky road 15 minuten van te voren uit de koelkast te halen. Dan is het makkelijker snijden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s